STEMI, KliKlop i Pričaj mi odnijeli 22.500 eura u finalu Impact Inkubatora

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa kojeg provodi Impact HUB Zagreb u suradnji s partnerima. Za razvoj svojih poslovnih ideja pobjednički timovi dobili su ukupno 22,500 eura koje dodjeljuje UniCredit Foundation.

impact_hub_jpg

STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora.

Na Demo Danu Impact Inkubatora, koji je održan ovaj tjedan, 11 timova predstavilo je pred žirijem svoje poslovne ideje kojima žele stvoriti pozitivne promjene u društvu. Impact Inkubator je tromjesečni program inkubacije koji provodi Impact HUB Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, a najboljim timovima su proglašeni STEMI, Pričaj mi i KliKlopHermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora rekao je:

Žiri je imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i odradili odlične pitcheve.

Pobjednički timovi dobili su ukupno 22.500 eura vrijedne nagrade UniCredit Foundationa, odnosno 7500 eura seed kapitala po timu za razvoj svojih poslovnih ideja. Također, dobit će dodatnih ukupno 6300 eura u sklopu YCYP inicijative (Your Choice, Your Project Award) Zagrebačke banke.

Tko su pobjednici?

STEMI je platforma za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, pri čemu korisnici kupuju “uradi sam” pakete s edukacijskim sadržajem, a prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI namijenjen učenju robotike, o čemu je Netokracija već pisala.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, vrtiće i kućne dostave, a cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od domaćih namirnica.

Komentirajući natječaj, Dijana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke, istaknula je porast društvenog poduzetništva u Hrvatskoj pri čemu ulogu ima i podrška šire zajednice, ali i zadovoljstvo predstavljenim projektima jer su okrenuti najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece.

Zato je posebno važno podupirati pravo društveno poduzetništvo jer je njegova uloga dvostruka – potiče zapošljavanje mladih diljem Hrvatske te istovremeno dugoročno pomaže društvenom razvoju.