Igor Strejček: Tehnološki osviješteni hrvatski kupci spremno prihvaćaju nove, digitalne metode plaćanja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

S prosincem nam stiže i najintenzivnije doba kupovine u godini. No, nemojmo se pitati što kupujemo, već na koji način. U razgovoru s Igorom Strejčekom, direktorom distributivnih kanala Erste banke, doznajemo ima li Hrvatska tehnološki osviještene kupce te koji je stvarni potencijal postati inovator po pitanju digitalnih metoda plaćanja.

Novi 'payment' projekt Erste banke predstavio je Igor Strejček. (slike: Marina Filipović Marinshe)

Hrvati spremno prihvaćaju nove metode plaćanja, kaže Igor Strejček iz Erste banke (Slika: Marina Filipović Marinshe)

Na ovogodišnjem Netokracijinom OMGcommerceu, vodećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj internetskoj te digitalnoj trgovini, Strejček je predstavio projekt Erste Wallet – prvi hrvatski mobilni novčanik. Taj se pitch činio kao predstavljanje startupa s obzirom na Strejčekov prijateljski ton koji odaje ključne potrebe u inoviranju na financijskom tržištu: inovativno digitalno rješenje povezano s kvalitetnim klijentskim odnosom… Za tržište čiji kupci se smatraju tehnološki osviještenima po pitanju načina plaćanja: hrvatsko!

Malo, ali tehnološki osviješteno tržite!

Iako bi to neke moglo iznenaditi, Strejček navodi kako iako se u Hrvatskoj još uvijek dominantno koristi gotovina za plaćanje u maloprodaji, postoji velik potencijal za razvoj novih metoda plaćanja što je potkrijepljeno činjenicom da se nove metode brzo prihvaćaju:

Poznati smo kao izuzetno tehnološki osviješteni kupci, koristimo napredne metode plaćanja, od vrlo intenzivnog korištenja kartica prilikom kupovine na maloprodajnim mjestima – sve tehnike koristimo, kontaktno, beskontaktno, plaćanje odjednom, plaćanje na rate, revolving, na odgodu, obične kartice, pametne kartice, a sve je više prisutna i kupovina karticama i drugim servisima (najrašireniji je PayPal) na internetu. S druge strane, prednjačimo i u korištenju pametnih mobilnih uređaja za pristup raznim servisima, najčešće društvenim mrežama, i spremni smo se odreći mnogih stvari kako bismo došli do nama najdražeg modela.

Strejček priznaje kako je iskorištavanje potencijala masovnog korištenja pametnih telefona za digitalno plaćanje veliki izazov te da je ključno postići zadovoljstvo, kako kupaca tako i prodavača:

U Erste banci smo navedeno pretočili u projekt Erste Smart Wallet koji smo pokrenuli tijekom ljeta. Prvi je to hrvatski mobilni novčanik koji nudi puno više mogućnosti nego naš fizički novčanik. Naime, Erste Wallet pohranjuje sve naše račune koje imamo u banci, sprema loyalty kartice svih omiljenih nam trgovačkih lanaca, omogućuje brzo i jednostavno plaćanje na maloprodajnom mjesto samo skeniranjem QR koda koji nam trgovac pokaže na svom mobilnom uređaju, omogućuje instant davanje džeparca našim tinejdžerima bez potrebe odlaska na bankomat ili zadavanje transakcije na netBankingu.

Erste bankin Igor Strejček za Netokraciju je komentirao novu aplikaciju (Photo by Marina Filipović Marinshe)

Strejček napominje kako je u ovakvim inovacijama ključno postići zadovoljstvo i kupaca i trgovaca. (Slika: Marina Filipović Marinshe)

Kvalitetna usluga, poput mogućnosti da su svi podaci dostupni u svakom trenutku korisniku, ključna je s obzirom da će, predviđa Strejček, unatoč veličini hrvatskog tržišta sve više globalnih igrača vjerojatno doći u zemlju s vlastitim mobilnim novčanicima. Jasno je zbog čega je stoga potrebno brzo djelovati te za dugoročan uspjeh, zaključuje, razviti kvalitetan odnos s kupcem te trgovcem.

U kontekstu Erste Walleta to znači da žele osigurati nešto više od cool faktora bitnog za kupce, a to je brža transakcija trgovcima kojima će sredstva odmah sjesti na račun, umjesto da na kraju dana broje gotovinu – što navode kao jednu od očitih prednosti na službenoj web stranici, čak i putem integriranog kalkulatora. I dalje se radi o izazovu što se tiče uvođenja novih trgovaca, ali kao i na svakom tržištu, early adopteri će biti ključni za rano prihvaćanje ovog rješenja. Kako bi se njih pak zadovoljilo, u kontekstu kvalitetnog odnosa koji Strejček navodi, ključno je postupno i kvalitetno razvijati tehnološko rješenje.

Startup suradnjom do učinkovitih inovacija

U takvoj pak realizaciji za Erste banku se pokazalo surađivanje s novom, agilnom generacijom hrvatskih tehnoloških tvrtki poput mobilne razvojne agencije Infinum koja je već razvila nekoliko mobilnih rješenja za Erste banku te startupa Digitalni Mobilnik čija je tehnologija, poznata iz projekta FacePay, integrirana u Erste Wallet. Strejček naglašava koliko je rad s inovatorima ključan:

Razvoj nove inovativne usluge ovisi o suradnji s puno pametnih ljudi koji vrijedno rade, bilo kao dio velikog sustava poput Erstea ili manjih kao što su spomenute firme. Naravno da su izbor i selekcija partnera za suradnju vrlo bitan dio, konstantno pratimo što se na tržištu startupa događa, dapače, aktivno potičemo njihov razvoj kroz niz aktivnosti i investicija i male su šanse da nam promakne ekipa koja ima super ideju i koju možemo zajedno razvijati kao nešto što procjenjujemo da je primjenjivo i korisno za naše klijente.

Erste Wallet

Zakoni podržavaju nove metode – treba inovirati

Strejček na pitanje o zakonskoj regulativi smatra kako hrvatski propisi uvelike podržavaju razvoj digitalnih platnih usluga, no da je i dalje potrebno omogućiti neke zanimljive stvari poput otvaranja računa putem interneta, što bi olakšalo prihvaćanje digitalnih proizvoda kao što je Erste Wallet:

No bez obzira na to, sada je u zakonsko-regulativnom smislu pravo vrijeme da se okrenemo našim korisnicima i trgovcima i s hrvatskim znanjem razvijemo nove platne sheme koje će biti transparentnije i povoljnije za sve u platnom sustavu.

Dapače, Strejček u našem razgovoru ide korak dalje i navodi kako bi zbog kombinacije tehnoloških inovacija u financijskom sektoru te prihvaćanja novih metoda plaćanja, Hrvatska uz malo bolji standard i jaču kupovnu moć prestigla puno veća i razvijenija tržišta poput Švedske, Engleske Turske ili pak Poljske (gdje je beskontakno plaćanje svakodnevica) po pitanju raznih metoda plaćanja. No to su faktori koje ne ovise samo o tehnološkim inovacijama, ali daju uvid u potencijal za plaćanje sutra ili barem preksutra – digitalnim putem. Koje metode digitalnog plaćanja biste vi željeli vidjeti na hrvatskom tržištu, a za koje smatrate da bi bile brzo prihvaćene?