Studentski crowdfunding

Poslušajte predavanje Luke Fućeka iz STEMI-ja o inovativnoj edukaciji u KSET-u

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

O inovativnim pristupima učenju i kreiranju uspješnog komercijalnog proizvoda idućeg će ponedjeljka u KSET-u govoriti Luka Fućek iz projekta STEMI, iz kojeg je nastao edukativni robot-pauk čiji je cilj zainteresirati najmlađe za robotiku, programiranje, matematiku. Predavanje se organizira u sklopu programa IEEE Elevate koji povezuje mlade ljubitelje tehnologije.

Luka Fućek iz STEMI-ja

Luka Fućek iz STEMI-ja govorit će o konceptu inovativnog podučavanja i razvoju komercijalnog proizvoda. (Foto: Davor Čengija)

Kako vratiti zabavu u učenje, tema je predavanja koje će se održati u ponedjeljak 17. listopada u 17 sati u zagrebačkom KSET-u. O inovativnim pristupima učenju govorit će predavač Luka Fućek u ime tima STEMI koji je svojim edukativnim robot-paukom na nedavnom Idea Knockoutu 2016 osvojio put u Las Vegas na Consumer Electronics Show.

Upoznajte STEMI-jevu priču

Luka Fućek je diplomirao na Fakultetu elektronike i računarstva te od tada radi na FER-u kao asistent i istraživač iz područja mobilne robotike i računalne vizije. Prošle je godine sa svojim timom pokrenuo STEMI s ciljem poticanja interesa za STEM zanimanja kod djece kroz liniju složenih i atraktivnih proizvoda popraćenim uputama za inovativni pristup učenju – stvaranjem. Projekt će pružati mogućnost učenja uz pomoć paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

Luka će prisutnima na predavanju približiti koncept tog inovativnog pristupa učenju, ali i priču startupa koji je od studentskog projekta u kratko vrijeme došao do uspješnog komercijalnog proizvoda, upravo uz pomoć crowdfundinga.

STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu.

STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu. (Foto: Davor Čengija)

IEEE Elevate povezuje mlade ljubitelje tehnologije

Predavanje “Učenje stvaranjem” organizira se u sklopu devetog IEEE Elevetea kojemu je cilj uspješnim poslovnim pričama iz područja visokih tehnologija nadahnuti studente i mlade na djelovanje i pokretanje vlastitih projekata. Program provodi IEEE Young Professionals Hrvatska s voditeljicom Ivanom Stupar kao ogranak međunarodne tehničke udruge posvećen mladim zaposlenicima, prijelazu iz studentskog u poslovni život i osiguravanju početnog zamaha u karijeri.

Teme kojima su se do sada bavili uključuju mogućnosti društvenih mreža, upravljanje računalima pomoću gesta i novih sučelja, prikupljanje i obradu velike količine podataka u satelitskim komunikacijama, tehničko-sociološke umjetničke aspekte robotike, itd.

Uz nove ideje i ljubav prema tehnologiji, IEEE Elevate pruža i priliku za networking, stoga ako želite upoznati kolege sličnih interesa i tehnološke stručnjake s poslovnim iskustvima, uključite se u njihova predavanja već u ponedjeljak i poslušajte STEMI-jev recept za uspjeh.