Prilike za mladu STEM generaciju

HT i FER nastavljaju suradnju: Otvaranje mogućnosti već u prvim godinama studiranja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Nastavak suradnje između HT-a i FER-a studentima pruža mogućnost sudjelovanja na međunarodnim projektima, stipendije i mentorstvo. Cilj suradnje je pomoći mladoj STEM generaciji i zadržati kvalitetne pojedince u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Novim ugovorom HT i FER nastavljaju već dugogodišnju suradnju, a cilj je potaknuti razmjenu znanja u STEM području.

Novim ugovorom HT i FER nastavljaju već dugogodišnju suradnju, a cilj je potaknuti razmjenu znanja u STEM području.

Hrvatski Telekom i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva jučer su potpisali Ugovor o suradnji na 5 godina kojim žele potaknuti i povećati razmjenu znanja i prakse u STEM području. Za studente ova suradnja znači mogućnost sudjelovanja na međunarodnim projektima već u prvim godinama studiranja, dok se studentima viših godina nude i stipendije te mentorstvo. S druge strane, povlastice će imati i radnici HT-a, u obliku specijalističkih seminara, radionica i predavanja.

Novi ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel. Tomašković je istaknuo kako je cilj HT-a pomoći mladoj STEM generaciji i zadržati kvalitetne pojedince u Hrvatskoj jer će upravo oni biti pokretačka snaga gospodarskog razvoja zemlje u budućnosti. Isto tako, Felkel je naglasila da se HT želi približiti studentima i njihovim potrebama te da je sudjelovanje u ovakvim projektima kompanijina odgovornost, s obzirom na to da je riječ o najvećem privatnom investitoru u Hrvatskoj.

Kako se javiti za posao i što očekivati?

Studenti koji žele praksu ili posao u HT-u samo se trebaju javiti u ljudske resurse, rekao je Tomašković u razgovoru sa studenticom Brunom Anđelić na panel raspravi.

Studenti koji žele praksu ili posao u HT-u samo se trebaju javiti u ljudske resurse, rekao je Tomašković u razgovoru sa studenticom Brunom Anđelić na panel raspravi.

Nakon uvodnih riječi održala se i panel rasprava na kojoj je Tomašković odgovarao na pitanja studentice Brune Anđelić o tome kako se studenti mogu javiti na praksu, što trebaju istaknuti u životopisu i što mogu očekivati od rada u HT-u. Predsjednik Uprave je studentima poručio da se za dogovaranje prakse ili posla mogu putem maila javiti u ljudske resurse. Što se tiče napredovanja, sasvim je moguće da mladi zaposlenici prestignu svoje šefove, rekao je Tomašković i dodao da oni najbolji imaju priliku brzo napredovati jer se u njih i dodatno ulaže kroz edukacije. Osim toga, trude se biti fleksibilni i što se tiče rada kod kuće pa su tako uveli “Petak u papučama koji omogućava da zaposlenici jednom mjesečno ostaju kod kuće.

A što u HT-u očekuju od studenata koji se prijavljuju na praksu? Za početak, dobar CV s podacima o tome čime su se bavili van studija, zatim dobro snalaženje u tehnologijama, energiju, ambiciju, timski rad i vještine u rješavanju problema. Oni koji zadovoljavaju ove uvjete pozvani su da iskoriste benefite koje pruža Ugovor o suradnji i upoznaju se s radom u stvarnom okruženju već i prije završetka fakulteta.