Od South Central Venturesa i anđela

Hrvatsko-britanski startup za nekretnine zaključio investiciju od 120 tisuća funti

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Tržište nekretnina često je viđeno kao posljednja granica koju treba probiti, a upravo prop-tech nastoji doprinijeti toj disrupciji. No budući da su postojeća rješenja uglavnom usko fokusirana, sveobuhvatniji pristup stiže od hrvatsko-britanskog startupa Homible, u kojeg su South Central Ventures i poslovni anđeli uložili 120 tisuća funti.

Homibleova priča počela je prije više od godinu dana u Splitu, kada su CEO Stephen Geran, CTO Josip Medić i Josip Bojčić osnovali tvrtku s jasnim ciljem da olakšaju vlasnicima, najmoprimcima i najmodavcima upravljanje nekretninama. Homibleov tim našao je rješenje i ono počinje u našim domovima, poručuju:

Naši bi domovi trebali – a sada napokon i mogu biti – centralna točka online upravljanja svim aspektima nekretnine.

Homible je osmišljen kako online platforma koja funkcionira kao jednostavna simulacija stvarnih domova u kojima se u isto vrijeme upravlja brojnim različitim uslugama, a hoće li imati priliku zbilja prodrmati tržište i kako će uložiti ovu seed investiciju South Central Venturesa i anđela investitora, ispričao nam je Josip Medić.

Facebook za nekretnine?

Kao što smo spomenuli u početku, Homible želi naći rješenje problemima na tržištu tako što će sagledati cjelinu. Krajnji cilj je pomoći vlasnicima nekretnina u smanjenju vremena koje provode u upravljanju i brizi o administrativnim poslovima vezanima za kućanstvo. Koristeći se Homibleovom platformom moguće je plaćati, upravljati i administrirati raznim uslugama, a sve je to dio mnogo većeg master plana za stvaranje nove ere upravljanja nekretninama. Homible je već aktivan na britanskom tržištu, s velikom i rastućom korisničkom bazom i zajednicom nekretnina.

Na Homibleu možete dodati i pratiti svoje kućne ljubimce, ali i one limene u garaži.

Osmišljen je kao sustav koji prati sve najbitnije aspekte domaćinstva poput električne energije, grijanja, osiguranja, broadband interneta, troškova vezanih za mobilne telefone, limenih ili pak živućih kućnih ljubimaca. Njihov cilj je prebaciti offline entitet nekretnina u online, a to planiraju postići upravo simulacijom praćenja kućanstva i nekretnina u digitalnom okruženju. U tom kontekstu možemo govoriti i o ideji da bi Homible trebao služiti kao Facebook za nekretnine:

Homible je kao Facebook po tome što stvara online profile za objekt koji je offline, samo što je Homible namijenjen domovima, a ne ljudima. Jednom kada se naša mreža nekretnina uspostavi, bit će moguće povezati, a time i stvoriti peer-to-peer ekosustav nekretnina koji će nadgledati čitav životni ciklus nekretnine. Homible će ljudima omogućiti da prate i administriraju svoje kućanstvo online jednako kao što to rade offline, ali – ovaj put sve pod jednim krovom. Tako će se povezati svi procesi koji su trenutno raspršeni po webu i aplikacijama u jednu intuitivnu platformu.

Kako prop-tech nije već došao na takvu ideju?

Homible

Diljem razvijenog svijeta raste frustracija tržištima posjeda i nekretnina. Tehnologije koje mogu biti rješenje već su dostupne, no kao da frustracije samo potvrđuju tromost i zatvorenost. Doista je čudno, komentiraju i iz South Central Venturesa, što se još nije pojavila globalna prop-tech tvrtka dosega sličnoga Googleu, Facebooku ili Amazonu koja bi razdrmala postojeći status quo. Većina postojećih startupova trudi se riješiti samo jedan aspekt problema i zanemaruje cjelinu. Ipak, upravo je tu ovaj hrvatsko-britanski startup vidio priliku, ne samo da ju iskoristi, nego da se i poveže. Homible je počeo surađivati s inovativnim prop-tech tvrtkama, s kojima nastavlja raditi na izgradnji holističkog pristupa.

Toliko se mnogo prop-tech rješenja radi s fokusom na jednu vertikalu. Traže rješenje samo jednom aspektu problema na tržištu. No problem je upravo u tome, uz toliko rješenja za individualne situacije, svakodnevni korisnici teško da mogu pohvatati smisao svega. Prop-tech tržište je fragmentirano. Naši profili nekretnina stoga bi trebali povezati naša tehnološka rješenja s drugim prop-tech rješenjima kako bi olakšali korisnicima upravljanje čitavim kućanstvom. U radu s više strateških partnera, htjeli smo upravljanje kućanstvom učiniti onakvim na kakvo smo navikli i u stvarnom svijetu.

Sposoban tim koji se nastavlja graditi

U tome će im i sigurno pomoći seed investicija od 120 tisuća funti koja stiže od SCV-a i anđela investitora. Ulaganje konkretno planiraju uložiti u rast broja korisnika u njihovoj bazi u Velikoj Britaniji, ali i razvoj tima. Osim toga, Homible trenutačno radi na zapošljavanju vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske koji će im i pomoći u daljnjem razvoju, komentirao je i CEO, Stephen Geran:

Izvrsno je što smo u ovako ranoj fazi razvoja dobili potporu South Central Venturesa, koja će nam pomoći u postavljanju temelja naše vizije za tržište nekretnina. Kratkoročno, ulaganje ćemo iskoristiti za izgradnju svojeg tima i marketinške aktivnosti s ciljem privlačenja ranih korisnika.

A kada je u pitanju tim, Homible ima dobru postavu s izvrsnim iskustvom iza sebe. Stephen Geran prije osnivanja Homiblea prvo je služio kao inženjer u Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici, potom je vodio uspješnu e-commerce tvrtku, a upravljajući obiteljskom tvrtkom i nekretninama na vlastitoj je koži osjetio probleme tržišta. CTO, Josip Medić radio je prije Homiblea na uspješnom startupu WHERE (prije PayPalove akvizicije), a nakon toga i za PayPal, Reversing Labs, Fotoln i Oradian. Njegov drugi hrvatski kolega Josip Bojčić, prije osnivanja Homiblea radio je na visokim pozicijama u Extension Engineu i HR Cloudu, a također je i aktivan freelancer u Toptalu.

Homible

Homible je već aktivan na britanskom tržištu, s velikom i rastućom korisničkom bazom i zajednicom nekretnina.

Ipak, kada je u pitanju širenje same platforme na nova tržišta, Medić naravno ističe da im je kao multi-milijardersko tržište, Velika Britanija prvi prioritet, a pogotovo ako se u obzir uzme i razina digitalizacije javnih i komercijalnih servisa. Po tom pitanju Hrvatska sigurno nije u planu širenja ove godine, objašnjava Medić:

No možemo zaključiti kako su frustracije situacijom na tržištu nekretnina internacionalna činjenica – što znači da većina prepoznaje sličnosti tim problemima i mislim da naša platforma može biti od pomoći u bilo kojoj regiji.

Ambiciozno kreću naprijed, a i na spomen tehnologije Interneta stvar, Medić komentira kako su već istraživali načine kako bi integrirali pametna rješenja u profile za poboljšanje iskustva. Implementacija novih tehnologija će biti neupitna, zaključuje:

Jednom kada se ključan broj nekretnina uspostavi online, pitanje više neće biti kako možemo unaprijediti našu uslugu, već koji ćemo feature prvo integrirati!