Google Maps Live Traffic prikaz prometa u Zagrebu

Google Maps Live Traffic prikaz prometa u Zagrebu, prvi u regiji!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Google Maps od jučer prikazuje stanje u prometu u Zagrebu kroz Live Traffic prikaz dostupan kako pojedinim korisnicima unutar Google Maps aplikacije za Android, tako i Googleove web stranice s kartama…

Google Maps Live Traffic za Zagreb!

Google Maps Live Traffic za Zagreb!

Google Maps od jučer prikazuje stanje u prometu u Zagrebu kroz Live Traffic prikaz, dostupan kako pojedinim korisnicima unutar Google Maps aplikacije za Android, tako i Googleove web stranice s kartama.

Googleove karte stanje u prometu prikazuju temeljem podataka od prijašnjeg perioda u isto doba dana. Zelena boja označava da promet ide jako brzo, žuto nešto manje, crveno da je sporo, a crno da došlo do zastoja. Osim prometa “uživo” možete vidjeti i stanje prometa u specifična doba dana te specifične dane u tjednu, što vam omogućava procjenu trajanja putovanja unaprijed.

googlemapslivetraffic_2

Google je putem Twittera na svom Google Maps profilu potvrdio kako šire Live road traffic na 4 nove zemlje te preko 53 grada širom svijeta. Hrvatska metropola je očito jedan od tih gradova:

Netokracijin čitatelj Davor Plehati prvi nam je javio kako mu Google Maps na Androidu napokon prikazuje stanje u prometu, što je potom potvrdio niz drugih čitatelja, među njima i nama najdraži Androidaš Željko Marčec, kojem se zahvaljujemo na screenshotovima.

Google

Google Mapsov pregled prometa još nije dostupan u užoj regiji, kao ni Google Mapsu za iPhone (update: usluga je dostupna i na Google Mapsu za iPhone!), no to bi se moglo uskoro promijeniti. Napokon neke od mogućnosti inače dostupne samo na većim tržištima poput američkog dolaze i u naše krajeve. Da ćemo uskoro vidjeti i dolaske i odlaske buseva i tramvaja poput onog u San Franciscu, sumnjamo, ali i Live Traffic je koristan guglast dodatak našim vozačkim životima.