Google Glass: Nosite li dioptrijske naočale? Nema problema, Google će vam ‘uključiti’ augmented reality

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Google Glass je proizvod poput naočala koje čovjek nosi na glavi te koji mu pomaže u svakodnevnim problemima. Ipak, problem nastaje ako čovjek već nosi svoje dioptrijske naočale. Googleova dizajnerica Isabelle Olsson je objavila sliku rješenja ističući kako je bilo veliko pitanje hoće li Google Glass biti moguć uopće za korisnike s dioptrijskim naočalama. Isabelle je objasnila kako Google eksperimentira s raznim vrstama dioptrijskih okvira na koje bi se mogao Google Glass priključiti. Držimo fige!

Kako će Google Glasses izgledati (Preuzeto s The Next Weba)

Google je prije desetak dana objavio svoj dugo očekivani projekt Google Glass kojem je cilj integrirati servise i tehnologiju u čovjekov svaki korak. Prema imenu, Google Glass je proizvod poput naočala koje čovjek nosi na glavi te koji mu pomaže u svakodnevnim problemima. Ipak, problem nastaje ako čovjek već nosi svoje dioptrijske naočale. No, Googleovi inžinjeri su i tom problemu spremno doskočili.

Ukoliko niste upoznati s Google Glass projektom, najbolje je da pogledate video u nastavku:

Vezano za problem dioptrijskih naočala, Googleova dizajnerica Isabelle Olsson objavila sliku rješenja ističući kako je bilo veliko pitanje hoće li Google Glass biti moguć uopće za korisnike s dioptrijskim naočalama. U svojem Google+ postu, Isabelle je objasnila kako Google eksperimentira s raznim vrstama dioptrijskih okvira na koje bi se mogao Google Glass priključiti. Ipak, to ne znači da će svaka osoba, bez obzira na svoj dioptrijski okvir, moći koristiti Google Glass.

Držimo fige da će svi, bez obzira na svoje preferencije naočala, moći koristiti Google Glass! :-)