Podravkina prva investicija u startup: Upoznajte GammaChef, robota-kuhara

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

GammaChef, robot-kuhar koji je u mogućnosti automatski skuhati obrok u jednom loncu, a kojeg smo prvi put javno imali priliku vidjeti na natjecanju Idea Knockout održanom u rujnu ove godine, sklopio je strateško partnerstvo s Podravkom koje je danas predstavljeno u klubu Gastronomada.

gammachef_podravka

Ulaganje u GammaChef je prvo ulaganje Podravke u neki startup.

GammaChef, iza kojeg stoje začetnici i osnivači Dražen Drnas i Đulijano Nola, je robotski kuhar koji može automatski skuhati obrok u jednom loncu. Imali smo ga priliku upoznati na ovogodišnjem Idea Knockoutu u organizaciji Buga gdje je podijelio treće mjesto sa startupom Smart Lumies. GammaChef je već tada izazvao poprilično zanimanje, a danas je predstavljeno i strateško partnerstvo s Podravkom.

Osim što je uložila u Gammchef, Podravka je uključena u razvoj jednokratnih spremnika hrane i sastojaka za pripremu jela u GammaChefu. Ovom prigodom, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke je istaknuo:

Ulaganje u GammaChef je prvo ulaganje Podravke u startup, s ambicijom da nastavimo ulaganja u perspektivne projekte ovog tipa, svjesni i potencijalnih rizika s obzirom na nepredvidivost i neizvjesnost koje su uvijek prisutne na otvorenom tržištu. GammaChef je kompanija koja je ponudila inovaciju i disrupciju u pripremi hrane, što i jest u našem fokusu i čvrsto vjerujemo kako će i tržište to prepoznati.

GammaChef nije ‘zatvoren’ stroj

gammachef_3

Sljedeći korak za Gammachef je sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom.

Uz zadovoljstvo suradnjom s Podravkom, Đulijano Nola je rekao kako će se svima onima koji vole kuhati i dijeliti recepte, svidjeti činjenica da GammaChef nije zatvoren stroj.

Naša misija je pomoći vam da spremite jelo prema vašem omiljenom receptu, ali ovaj put pomoću GammaChefa. Jednom kada je recept stavljen u digitalni oblik, možete ga dijeliti s prijateljima koji kasnije mogu skuhati obrok prema tom istom receptu.

Sljedeći korak za GammaChef je sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom, kao što su proizvođači kuhinjskih i kućanskih aparata koji će podržati daljnji razvoj tehnologije i komercijalizacije GammaChefa, istaknuo je Đulijano.

Inače, Dražen i Đulijano su na ideju o robotskom kuharu došli kombinirajući strast prema hrani s onom prema tehnologiji, a da robot-kuhar radi dobar posao, mogli su se danas uvjeriti prisutni u klubu Gastronomada, kušajući rižoto koji su istovremeno pripremali GammaChef i pravi chef Mišel Tokić. Možemo samo zaključiti da bismo rado imali jednog takvog robota u vlastitoj kuhinji. :)