O stanju fintecha u Hrvatskoj i svijetu na 2. FinTech Zagreb meetupu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kako financijska industrija pobija stereotipe o toj “dosadnoj i nedinamičnoj grani ekonomije”, saznajte na drugom FinTech meetupu u HUB385.

Ovaj projekt Erste banke predstavio je Igor Strejček na prošlogodišnjem OMGCommerceu. (slike: Marina Filipović Marinshe)Marina Filipović Marinshe

FinTech meetupu će prisustvovati i Igor Strejček iz Erste banke, kao jedan od panelista.

Nakon prvog okupljanja u studenom ove godine, sutra 16. veljače održava se drugi FinTech meetup. Susret organizira Hrvatska udruga za kreativnost i inovacije s ciljem okupljanja profesionalaca i entuzijasta iz područja financijske industrije.

Dio financijskog sektora pokazuje veliku prilagodljivost svog poslovanja tehnološkim trendovima, a kako su pojmovi poput crowdfundinga, robo-advisora i bitcoina našli mjesto u svakodnevnoj financijskog terminologiji, više ne možemo govoriti o financijskom sektoru kao “dosadnoj i nedinamičnoj grani ekonomije”.

O čemu će biti riječ?

Sutrašnji susret s početkom u 18 sati u HUB385 raspravu o stanju fintecha u Hrvatskoj, regiji i svijetu započet će predstavljanjem pregleda industrije financijskih usluga za središnju i istočnu Europu koji potpisuje Lan Filipič iz Deloittea. Nakon toga će svoja iskustva i mišljenja o različitim temama od otvorenog bankarstva do tehnologije blockchaina podijeliti panelisti Igor Strejček, na čelu direkcije distributivnih kanala u Erste banci, Antonio Šeparović, izvršni direktor i suosnivač financijskog startupa Oradian te Ivan Glavaš, glavni blockchain product developer u IN2.

Informacije o FinTech meetupu u Zagrebu možete pratiti putem službene stranice.