Facebook e-mail adrese bit će predstavljene u ponedjeljak?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Facebook će sljedeći ponedjeljak održati novu prezentaciju na Web 2.0 summitu u San Franciscu. Još se ne zna tema prezentacije, ali prema ikonama za Facebook Inbox većina blogera i novinara spekulira da se radi o unaprjeđenju Facebookovog sistema za privatne poruke.

Dapače, mnogi misle kako bi Facebook napokon mogao predstaviti svoju e-mail servis – famozni projekt Titan. Je li se Facebook napokon odlučio izravno izazvati internetske starosjedioce Yahoo, Microsoft i Google na njihovom vlastitom području?

Facebook će sljedeći ponedjeljak održati novu prezentaciju na Web 2.0 summitu u  San Franciscu. Još se ne zna tema prezentacije, ali prema ikonama za Facebook Inbox većina blogera i novinara spekulira da se radi o unaprjeđenju Facebookovog sistema za privatne poruke.

Dapače, mnogi misle kako bi Facebook napokon mogao predstaviti svoju e-mail servis – famozni projekt Titan. Je li se Facebook napokon odlučio izravno izazvati internetske starosjedioce Yahoo, Microsoft i Google na njihovom vlastitom području?

Techcrunch je još u veljači objavio kako Facebookovi inženjeri razvijaju tajni projekt kodnog imena Titan, e-mail servis kojeg interno smatraju konkurencijom Googleovom Gmail e-mail servisu.

Mnogi Facebookovi korisnici svoje e-mail adrese su zamijenili Facebookovim sustavom za privatne poruke koji nalikuje e-mailu, ali je dakako ograničen na najveću društvenu mrežu na svijetu.

Watch live streaming video from facebookinnovations at livestream.com

Google i/ili Facebook

Google je prošli tjedan uveo poruku pod naslovom “Trap my contacts now” ukoliko odlučite svoje Gmail kontakte prebaciti u Facebook. Google u toj poruci navodi kako je web stranica na koju ste upućeni zatvorena i kako svoje podatke viš nećete moći izvući iz nje. Facebook pak dopušta prebacivanje kontakata Microsoftu i Yahoou, ali ne i Googleu.

@facebook.com

Korisnici bi novim servisom trebali dobiti username@facebook.com e-mail adresu s podrškom za vanjske aplikacije putem POP3 i IMAP protokola. S 500 milijuna korisnika, Facebookov e-mail servis je ozbiljna prijetnja konkurentima poput Googleovog Gmaila, Yahoovog Maila te Windows Live Maila.

Na žalost, nisu nas pozvali :) (Preuzeto s Techcruncha)

Kako navodi Jason Kincaid, Facebookova prednost bi mogla biti što će s obzirom na vaše prijatelje na fejsu moći nekim e-mailovima dati prednost, poput Googleovog Priority Inboxa. To bi moglo spriječiti spam, ali ako Facebook nametne svoj sustav dopuštenja i odobrenja, spriječiti legitimne newslettere i poruke, čega se boje tvrtke koje šalju marketinške e-mail poruke na liste na koje se korisnici prijave. Dodavanje još jednog sloja odobrenja moglo bi primjerice otežati primanje Netokracijinog kalendara s Geeketama.

Za svaki slučaj osigurajte svoj username ako već niste. Što mislite o @facebook.com e-mail adresama – bi li imale šanse?