Ecommerce

shopmania

ShopMania: Rumunjski servis za usporedbu proizvoda i njihovih cijena od sada i u Hrvatskoj

Da svi žele proći što jeftinije pri kupovini proizvoda i usluga te da je to situacija u kojoj se Hrvati ne boje obratiti internetu, pokazuje činjenica da na ovom području postoji nekolicina online servisa za usporedbu cijena. Od sada je tu još jedan – rumunjska ShopMania, koja je prisutna u 32 zemlje, uključujući i susjednu Srbiju, sada je dostupna i u Hrvatskoj.

Ivan Šetka, poznat po projektu Foodspots, sada vodi Jelovnik.hr.

Novi Jelovnik.hr (koji više nije Styrijin?!) pokreće dio Dobartek tima, inače osnivač Foodspotsa… Molim?

Još smo u siječnju prošle godine, nakon što smo doznali da na ove prostore dolazi svjetski servis Foodpanda, naslućivali da slijedi pravi ‘food fight’ na području online naručivanja hrane. Dobro, možda nije došlo još do pravih obračuna, ali svakako je zanimljivo ono što se događa u pozadini, dok mi klikćemo na odabrani gablec i čekamo da nam dostavljač zazvoni na vrata. Znate li da je Jelovnik.hr redizajniran i ima potpuno novog vlasnika čije smo ime do sada dovodili s nekim drugim servisima za naručivanje hrane…?

Eurosender tim

3,6 milijuna eura vrijedan slovenski Eurosender nudi jeftiniju i jednostavniju dostavu u Hrvatskoj i EU

Iako je Hrvatska već neko vrijeme u Europskoj uniji, neke stvari nisu postale bitno lakše, a ni jeftinije, poput slanja paketa iz jedne zemlje unutar EU u drugu. Upravo tomu želi doskočiti slovenski Eurosender koji nudi povoljnije slanje paketa od vrata do vrata, uz jednostavnu rezervaciju putem web stranice. Na koji način to radi te što konkretno nudi korisnicima iz Hrvatske, objasnio nam je Tim Potočnik, jedan od suosnivača.

Slika: Luka Travaš

Sensilab na OMGcommerceu

Kako je tradicionalnoj farmaceutskoj tvrtki internet postao najjači prodajni kanal?

Rok Hrastnik danas radi kao izvršni direktor u Sensilabu, ali prije nekoliko godina sudjelovao je u izgradnji ecommerce rješenja za Studio Modernu. Prošao je cijeli proces – od dva zaposlenika do tima od 150 osoba koji rade u 22 zemlje u srednjoj i istočnoj Europi. Nakon što je napustio taj projekt, došao je možda još izazovniji – sudjelovanje u pretvaranju tradicionalne farmaceutske tvrtke u regionalni ecommerce brend.