Ecommerce

Slika: Luka Travaš

Sensilab na OMGcommerceu

Kako je tradicionalnoj farmaceutskoj tvrtki internet postao najjači prodajni kanal?

Rok Hrastnik danas radi kao izvršni direktor u Sensilabu, ali prije nekoliko godina sudjelovao je u izgradnji ecommerce rješenja za Studio Modernu. Prošao je cijeli proces – od dva zaposlenika do tima od 150 osoba koji rade u 22 zemlje u srednjoj i istočnoj Europi. Nakon što je napustio taj projekt, došao je možda još izazovniji – sudjelovanje u pretvaranju tradicionalne farmaceutske tvrtke u regionalni ecommerce brend.

Uber na novom tržištu prvo traži tim koji će uslugu moći lansirati, objasnio je Rob (slike: Luka Travaš)

OMGcommerce

Točan datum nemamo, ali potvrdu imamo: Uber uskoro dolazi u Hrvatsku

Kada je objavljeno da Uber dolazi u Hrvatsku – točnije, na konferenciju OMGcommerce – vijest je poprilično odjeknula u medijima. U tri dana prenijeta je osamstotinjak puta, u inačicama s više ili manje senzacionalizma u naslovima, a nešto preciznije informacije o planovima tvrtke saznali smo danas, na panelu same konferencije na kojoj je sudjelovao Rob Khazzam, zadužen za međunarodno širenje poslovanja ove tvrtke.

Slike: Luka Travaš

OMGcommerce

PayPal hrvatskim tvrtkama: Budite mobilni, budite globalni!

Prvi dio treće konferencije posvećene internetskoj trgovini i digitalnoj ekonomiji, OMGcommerce, bio je rezerviran za razgovore – prije Uberovog Roba Khazzama, na scenu je stupio Matt Komorowski, PayPalova čelna osoba za prodaju u centralnoj i istočnoj Europi, Od Finske, preko središnje Europe, pa sve do Grčke, Cipra, Malte – Matt pazi na ecommerce trendove i prilike za PayPal. No, kako gleda na našu regiju? Možemo biti optimistični.