Digitalni stručnjaci ‘preuzimaju’ Zagreb u ožujku na konferenciji Digital Takeover

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Nakon što su 2015. lansirali edukativnu platformu Digital Takeover, u 24 sata sada najavljuju istoimenu konferenciju koja će se održati 14. ožujka u prostorima Cinestara Zagreb u Branimir Centru. Cilj konferencije je osvijestiti važnost ulaganja u digitalno oglašavanje.

digital_takeover_cover

Tako će se digitalni stručnjaci i donositelji odluka u ožujku okupiti u Zagrebu na konferenciji Digital Takeover, a u organizaciji 24 sata. Konferencija ima za cilj transformaciju regionalne digitalne scene i to kroz razmjenu praktičnih znanja i vještina te predstavljanje trendova uz vodeće regionalne i svjetske stručnjake.

Naime, prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj tek 12 posto ulaganja medijskih budžeta odlazi u digitalno oglašavanje, iako Hrvatski prosječno provedu oko 7 sati dnevno na internetu, navode organizatori. Stoga se konferencijom želi osvijestiti važnost ulaganja u digitalno oglašavanje te povećati ukupni postotak ulaganja u digital. Za usporedbu, u SAD-u su ulaganja u digital u 2016 iznosila 38 posto ukupnih oglašivačkih budžeta, dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu prešla polovicu svih oglašivačkih ulaganja (čak 51 posto).

Neke od tema o kojima će se razgovarati u Branimir Centru su digitalna transformacija, content marketing, native oglašavanje, influenceri, video sadržaj i Big Data. Uz panel rasprave i predavanja, organizatori najavljuju i radionice koje će voditi stručnjaci u digitalnom marketingu, ujedno i predavači na visokom učilištu Algebra, a više informacija o konferenciji bit će dostupno uskoro na službenoj stranici.