Bootcamp IT

Nezaposleni ste, a želite raditi u IT-u? Prijavite se na tečaj programiranja u Rijeci

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ako ste nezaposleni, zainteresirani za karijeru u programiranju i niste stariji od 29 godina, BootcampIT u Rijeci je prava prilika za vas. Riječ je o intenzivnom programu osposobljavanja u trajanju od 3 mjeseca na kojem ćete osim programerske logike i određenih jezika savladati i osnovne poduzetničke vještine.

Rok za prijavu je 15. siječnja, a nakon 3 selekcijska kruga, program počinje 1. ožujka.

Rok za prijavu je 15. siječnja, a nakon 3 selekcijska kruga, program počinje 1. ožujka.

Krenule su prijave za tromjesečni program osposobljavanja programera u Rijeci. Intenzivni BoocampIT namijenjen je mladim nezaposlenim osobama (u dobi do 29 godina) koje ovime imaju priliku preusmjeriti karijeru na ICT sektor. Sudjelovanje je besplatno, ali prije početka programa polaznici potpisuju ugovor kojim jamče redovito pohađanje i ispunjavanje svih zadaća.

Da biste se prijavili morate imati osnovno informatičko znanje te dobro poznavati engleski jezik. Predznanje programiranja je prednost, ali nije uvjet. Među kandidatima će biti odabrano 20 polaznika koji će od ožujka do lipnja s timom iskusnih predavača i mentora naučiti programsku logiku i pojedine programerske jezike. Uz to, radit će na konkretnim projektnim zadacima i razvijati poduzetničke vještine.

Nije lako upasti, ali se isplati                                 

Zainteresirani kandidati trebaju do 15. siječnja 2017. godine poslati popunjenu prijavnicu, životopis i kopiju osobne iskaznice na e-mail adresu bootcampit@uniri.hr. Selekcijski postupak se sastoji od 3 kruga od kojih je prvi provjera poslane dokumentacije, zatim slijedi test logičkog razmišljanja te završni razgovor koji će se djelomično odvijati na engleskom jeziku.

Program počinje 1. ožujka, a trajat će sve do sredine lipnje kada će na završnom Demo danu polaznici predstaviti svoje projekte hrvatskim IT tvrtkama. Uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb za organizaciju je zaslužan Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Partneri projekta su Alarm Automatika, APIS IT, CROZ, Exevio, GDi Gisdata, Infosit, IN2, IN Cubis, Kompare, Logit internet usluge, Rimac Automobili i RIS.