Zanima te blockchain? Saznaj više krajem rujna na meetupu u HUB385

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Blockchain development meetup je događaj koji će obuhvaćati predavanje o tehnologiji blockchain i radionicu o pametnim ugovorima. Održat će se 25. rujna u 18 sati u prostorijama HUB385 u Petračićevoj 12, Zagreb.

Cilj ovog predavanja i radionice je upoznati ljude s konceptima tehnologije blockchain i pametnim ugovorima. Pametni ugovori su samoizvršavajući dijelovi koda pohranjeni na blockchain lancu. Kako nitko nema kontrolu nad blockchainom, pametni ugovori su otporni na cenzuru i potpuno transparentni.

Blockchain je osnovna tehnologija kriptovaluta i ima potencijal promijeniti digitalni svijet. Prvi put je implementiran na platformi Bitcoin 2009. godine gdje služi kao javna knjiga svih transakcija, ali njegove primjene su raznovrsne i stoga je potrebno steći i prenositi znanje da bismo u potpunosti iskoristili sve mogućnosti koje nam blockchain tehnologija nudi.

Sudionici radionice će se na kratkom predavanju upoznati s tehnologijom te na radionici napisati vlastiti pametni ugovor koristeći jezik Solidity i postaviti ugovor na Ethereum blockchain. Nakon radionice će biti organizirano i druženje, a više informacija može se pronaći na Facebook stranici događaja.