Besplatne instrukcije na Facebooku uz video daje prof. Toni Milun svojem ‘internetskom’ razredu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ovo je jedan od onih internetskih projekata kojeg, kad ga otvorite po prvi put, jedina misao koja vam ide kroz glavu jest – kako je ovo genijalno! Toni Milun, profesor informatike, kroz besplatne video materijale na jednostavan i razumljiv način objašnjava sve što školarce muči u matematici – a na Facebooku im pruža instrukcije i pomaže u rješavanju njihovih konkretnih zadataka.

Toni Milun želi matematiku približiti školarcima

Ovo je jedan od onih internetskih projekata kojeg, kad ga otvorite po prvi put, jedina misao koja vam ide kroz glavu jest – kako je ovo genijalno! Toni Milun, profesor matematike, kroz besplatne video materijale na jednostavan i razumljiv način objašnjava sve što školarce muči u matematici – a na Facebooku im pruža instrukcije i pomaže u rješavanju njihovih konkretnih zadataka.

Dokaz tome su i mnoge reakcije na Facebook stranici Tonija Miluna, koji dobiva zahvale kako od školaraca, tako i od njihovih roditelja. Sve video instrukcije i lekcije mogu se pronaći na internetskoj stranici čiji je moto – Where math is fun.

Cijela ideja je krenula prijedlogom studenta Nikole Mujdžića koji je svojem profesoru Milunu predložio da počne raditi video lekcije i postavljati ih na internet. Korištenje same internetske stranice bi možda bilo dovoljno, ali upravo je Facebook medij na kojem se nalazi ciljana publika ovih predavanja. Projektu se ubrzo pridružuju i profesori Vicko Krampus i Kristijan Radmanović te volonteri: Mihaela Stanić, Davor Medvedec i Vedran Žderić, čineći produkciju ovih instrukcijskih materijala relativno laganom.

Inspirirani društveno korisnim projektima, tim želi snimiti još videa s matematičkim temama, ali i drugih kolegija i predmeta te ih ponuditi svima – besplatno. Očekujemo li domaću verziju popularnih online predavanja? U svakom slučaju, pohvale – kako za ideju, tako i za korištenje Facebooka u svhu promicanja znanja.

Ukoliko imate problema s matematikom, ili znate nekoga tko ima, provjerite Facebook stranicu Tonija Miluna kao i njegovu internetsku stranicu na kojoj ćete pronaći sve dosad snimljene materijale, a koji su grupirani po godinama u kojima se predaju. Na stranici postoji i forum kojeg možete koristiti za komunikaciju s drugim učenicima. Tko zna, možda i netko iz Vlade Republike Hrvatske prepozna kvalitetu ovog projekta?

Hvala Nikoli Stolniku na dojavi za ovaj dragulj hrvatskog interneta :)