Besplatne instrukcije na Facebooku uz video daje prof. Toni Milun svojem ‘internetskom’ razredu

Prije 2 godine · Nikola Krajačić · Digitalni mediji · 1 komentar

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

Toni Milun želi matematiku približiti školarcima

Ovo je jedan od onih internetskih projekata kojeg, kad ga otvorite po prvi put, jedina misao koja vam ide kroz glavu jest – kako je ovo genijalno! Toni Milun, profesor matematike, kroz besplatne video materijale na jednostavan i razumljiv način objašnjava sve što školarce muči u matematici – a na Facebooku im pruža instrukcije i pomaže u rješavanju njihovih konkretnih zadataka.

Dokaz tome su i mnoge reakcije na Facebook stranici Tonija Miluna, koji dobiva zahvale kako od školaraca, tako i od njihovih roditelja. Sve video instrukcije i lekcije mogu se pronaći na internetskoj stranici čiji je moto – Where math is fun.

Cijela ideja je krenula prijedlogom studenta Nikole Mujdžića koji je svojem profesoru Milunu predložio da počne raditi video lekcije i postavljati ih na internet. Korištenje same internetske stranice bi možda bilo dovoljno, ali upravo je Facebook medij na kojem se nalazi ciljana publika ovih predavanja. Projektu se ubrzo pridružuju i profesori Vicko Krampus i Kristijan Radmanović te volonteri: Mihaela Stanić, Davor Medvedec i Vedran Žderić, čineći produkciju ovih instrukcijskih materijala relativno laganom.

Inspirirani društveno korisnim projektima, tim želi snimiti još videa s matematičkim temama, ali i drugih kolegija i predmeta te ih ponuditi svima – besplatno. Očekujemo li domaću verziju popularnih online predavanja? U svakom slučaju, pohvale – kako za ideju, tako i za korištenje Facebooka u svhu promicanja znanja.

Ukoliko imate problema s matematikom, ili znate nekoga tko ima, provjerite Facebook stranicu Tonija Miluna kao i njegovu internetsku stranicu na kojoj ćete pronaći sve dosad snimljene materijale, a koji su grupirani po godinama u kojima se predaju. Na stranici postoji i forum kojeg možete koristiti za komunikaciju s drugim učenicima. Tko zna, možda i netko iz Vlade Republike Hrvatske prepozna kvalitetu ovog projekta?

Hvala Nikoli Stolniku na dojavi za ovaj dragulj hrvatskog interneta :)

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

Pratite li Netokraciju?

  1. Pratite netokraciju svakodnevno kako bi bili u toku s internetskom industrijom i kulturom
  2. Ne želite da vam promaknu trendovi u internetskom marketingu i poslovanju
  3. Želite upoznati najnovije regionalne startupe i investitore koji su ih prepoznali
  4. Ne želite propustiti detaljne analize, reportaže i informacije s bitnih internetskih događanja
  5. Želite znati da što se "događa na internetu", da o tome znate sve!
  • Emailom budite uvijek u toku (i nemojte ništa propustiti - 100% privatno i nikad vas nećemo spamirati)

  • Pratite naš RSS kanal Pratite u Google readeru
  • Pratite nas na Google Plus Dodajte nas u svoje krugove