festival inovacija

15. izložba inovacija ARCA ugostit će, uz domaće izlagače, i one iz Kine i Libanona

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Izložba inovacija ARCA i ove će godine okupljati kreativce i inovatore iz cijelog svijeta u Zagrebu, od 19. do 21. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Petnaestu godinu izložba inovacija ARCA okupit će vrsne inovatore i ostale kreativne pojedince iz čitavog svijeta u Zagrebu, od 19. do 21. listopada. Na izložbi će sudjelovati inovacije iz regije, ali i iz nešto egzotičnijih zemalja poput Kine i Libanona.

Prostorije Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu tako će ovog mjeseca ispuniti više od dvije stotine inovacija u svim područjima, pod budnim okom organizatora iz Udruge inovatora Hrvatske. Osim najboljih domaćih inovacija, bit će predstavljene i one iz Poljske, Srbije, BiH, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Kine, Irana i Libanona.

Uz glavnu izložbu posjetitelji će moći uživati i u devetoj po redu AGRO ARCI, međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj intustriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, napominje kako su inovacije upravo ono što društvo gura naprijed:

Poznato je da su inovacije pokretači gospodarstva i društva i zato nastavljamo i ovu jubilarnu godinu s izazovom da na jednom mjestu predstavimo domaće i strane inovacije, povežemo sve subjekte inovacijskog lanca i nastavimo razvijati inovacijsku kulturu u Hrvatskoj.

Velik broj fakulteta i studenata inovatora

Zanimljivo je kako će se na sajmu i izložbi javnosti predstaviti i velik broj domaćih fakulteta i studenata inovatora, a jedan od organizatora izložbe je i zagrebačko Sveučilište, koje bi uskoro trebalo biti najveće inovacijsko sjedište u Hrvatskoj, prema riječima prof.dr.sc. Miljenka Šimprage, prorektora za inovacije i transfer tehnologija.

Nema sumnje kako će se uz ovakve sajmove i izložbe povećati i broj inovacija na državnoj razini, a na ovogodišnjoj ARCA izložbi sudjelovat će otprilike 10% više izlagača nego prošle, što predstavlja konstantni napredak za ovaj vrlo važan događaj, ali i inovacije u cjelini.

Posjetiti ovaj festival inovacija možete od 19. do 21. listopada u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice.