Jesenski Ladies of New Business

Zašto je važno da i muška strana podrži uključivanje i jednakost žena u IT-u?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Sutra nas očekuje jesensko izdanje Netokracijine konferencije Ladies of New Business, a među sjajnim predavačicama svoj će doprinos raspravi o ulozi žena u IT-u dati i jedan muškarac. Njegovo ime je Andrija Frinčić, a što kaže o etiketama u društvu, velikom odazivu polaznica na radionice programiranja za žene te predrasudama prema – muškarcima, saznajte u tekstu.

Andrija Frinčić sudjelovat će na panelu o motivaciji žena u timu na jesenskom izdanju konferencije Ladies of New Business, ali i u programu mentoririranja Digitalni karanfili.

Andrija Frinčić sudjelovat će na panelu o motivaciji žena u timu na jesenskom izdanju konferencije Ladies of New Business, ali i u programu mentoririranja Digitalni karanfili.

Sutra nas u 17 sati u HUB385 očekuje jesensko izdanje Netokracijine konferencije Ladies of New Business, a među sjajnim predavačicama svoj će doprinos raspravi o ulozi žena u IT-u dati i jedan muškarac. On je Andrija Frinčić, suosnivač i direktor tvrtke Implementacija snova, i zajedno će s Monikom Mikac (Rimac Automobili), Mirjanom Glavak (24 sata) i Majom Šplajt (Real grupa), pod moderatorskom palicom Nikoline Zečić iz Zagrebačke banke, sudjelovati na panelu o motivaciji žena u timu i poticanju na prepoznavanju vlastitih potencijala i odvažnost žena na napredak, upuštanje u nove projekte, traženje povišice kada je zaslužuju i učenje novih vještina.

Zašto je važno da i muška strana podrži uključivanje više žena u IT i općenito jednakost među spolovima, objašnjava sam Andrija.

U pripremi za događanje i za ovaj članak pročitao sam jako dobru kolumnu Owena Jonesa o tome zašto se više muškaraca treba uključiti u borbu za ženska prava. Okrutna je stvarnost da su muškarci dio dominantne skupine i zbog toga se njihov glas jače i dalje čuje – muški novinari stoje iz 78% svih članaka na naslovnicama, u kojima se u glavnim ulogama u 84% slučajeva spominju opet muškarci. Slična statistika može se izvući i za industriju u kojoj svi poslujemo.

Etikete za izvanprosječne – koga briga što okolina misli

U Implementaciji snova sve projekte trenutno vode žene, ali zaposleno je i nekoliko programerki koje imaju izuzetne tehničke kompetencije koje su uz to i predane poslu, pedantne i organizirane, ističe Andrija. Njegova iskustva s kolegama i kolegicama su jednaka bez obzira na to o kojem je spolu riječ – ima i dobrih i loših.

Međutim, žene i muškarci često su drugačije tretirani. Na primjer, većina ljudi negativno reagira na asertivnost kod žena što se smatra “neženstvenim”, dok je kod muškaraca to poželjna osobina. S druge strane, znamo da ni muškarci ni žene ne mogu uspjeti u karijeri bez ambicija i traženja prilika za isticanje vlastitih kvaliteta. Što onda poručiti ženama, kako bi se trebale ponašati i trebaju li brinuti oko toga što okolina misli?

Moj generalni stav je da ne bi trebali previše brinuti oko toga što okolina misli (ni muškraci ni žene), osobito stoga što je okolina sklona dodjeljivanju svakojakih etiketa svakom obliku ponašanja koji se ističe spram prosjeka. Mislim da svi zajedno moramo mijenjati i educirati okolinu i da nam primarni trud treba biti stvaranje društva u kojem će biti sasvim normalno – biti žena u IT-u, bez etiketa.

Zašto je velik odaziv na radionice programiranja namijenjene ženama, a na onima za oba spola – žena ima mnogo manje?

U Implementaciji snova su zaprimili 300 prijava za Shtrikaonu koda, od čega je izabrano 25 polaznica radionice.

Kada je stjecanje novih vještina u pitanju, svakako je zanimljiv velik odaziv na radionice programiranja za žene, s čime se suočila i Implementacija snova zajedno s partnerima Vox Feminae Festivalom i Veleučilištem Baltazar Zaprešić prilikom organizacije besplatne Shtrikaone koda za djevojke i žene. Ukupno su primili tristotinjak prijava, od čega je u program edukacije izabrano 25 polaznica. Matematika govori da se žene više prijavljuju na događanja koja su namijenjena samo njima, no zašto je to tako – Andrija nema odgovor na to pitanje. Ipak, ako se žene prijavljuju, a mi smo odlučili povećati njihov udio u industriji, onda je to jedini put da ostvarimo taj cilj, zaključuje.

Veliki broj prijava, njih preko 400, stigao je i za 2. ciklus ZIP-ovih radionica za žene. Koordinatorica Zagrebačkog inkubatora poduzetništva Tihana Marelja smatra da je jedan od razloga zašto se žene ne prijavljuju na radionice namijenjene za oba spola taj što se na nekima traži predznanje pa one strahuju da se neće uklopiti u program. S druge strane, Andrija je primijetio da žene u početničkim radionicama često traže put do novog ili boljeg posla.

Ako bih morao izvući samo jednu stvar koja prevladava u velikom broju prijava, onda je to činjenica da se veliki broj djevojaka prijavio na radionicu kako bi stekle nova znanja te na taj način našle bolji ili prvi posao. Dakle, radionica je za veliki dio njih način rješavanja egzistencijalnih pitanja i put do potencijalnog ptvog posla. Iako je to obzirom na društveno političku situaciju u potpunosti razumljivo i logično, zapravo je jako tužno.

Međutim, nije dovoljno samo željeti naučiti programirati, već motivaciju za sudjelovanjem treba nekako dokazati, ističe Tihana.

Ono što toplo preporučujem svim polaznicama i polaznicima koji nisu imali doticaj s programiranjem, a željeli bi krenuti u tom smjeru, da probaju istražiti malo preko interneta što im se sve nudi kako bi mogli otkriti što ih najviše zanima.

“Muškarci, vrijeme je da primite peglu u ruke”

I dok neke žene još traže područja u kojima će se istaknuti i trude se steći vještine korisne na tržištu rada, ima i onih poput naših sutrašnjih predavačica koje su već započele i/ili izgradile uspješnu karijeru. Ipak, bez obzira na poslovne uspjehe, žene se uvijek ocjenjuje i prema njihovoj ulozi majke ili sklonosti majčinstvu. Kod muškaraca je sasvim druga priča – njih se rijetko pita kako usklađuju poslovne obaveze i privatni život. Bez obzira na to, Andrija smatra da se ne može govoriti o predrasudama prema muškarcima sve dok većina muškaraca uživa u televizijskom programu i zasluženom popodnevnom odmoru, dok njihove žene nakon posla “rintaju po kući”.

 I u ovakvom okruženju ima muškaraca koji neće poslove i obaveze kvalificirati na muške i ženske i koji će biti uključeni u sve aspekte poslovnog i privatnog života. No ti su rijetki i dok je tako – imamo problem. Dok je omjer muškaraca i žena koje dolaze na informacije u školu ili omjer muškaraca i žena koji peglaju i kuhaju 1 naprama 10, mislim da je suludo govoriti o predrasudama. Muškarci, vrijeme je da primite peglu u ruke i da ispeglate svoju kup robe, a ne da joj spalite omiljenu bluzu kako bi joj pokazali da to nije posao za vas.

Za napredak u karijeru svakako je važna i podrška koju dobivate kod kuće, a naš je cilj da ne zaostaje ni podrška od strane industrije. Stoga ćete više o tome kako motivirati žene za napredak u karijeri i mijenjati etikete kojima su obilježene, ali i kako da žene same sebe motiviraju, moći poslušati na Ladies of New Business. Za sve one koji nam se neće pridružiti uživo, tu je i video live stream koji smo ponovno osigurali zahvaljujući našem produkcijskom partneru Neuralabu. Gledamo se sutra, 22. studenog, od 17 sati:

Partneri konferencije Ladies of New Business su Zagrebačka banka kao zlatni sponzor, Konzum klik kao srebrni te partneri Neuralab, eStudent, Tester box, Uber, Lean In, UX Passion, Zaklada Luka, HUB385, Foreo, dok je komunikacijski partner agencija Alert.